Vandaag hebben wij mee mogen werken aan een mooi samenwerkingsverband. Brabantslandschap, stichting Bei, Gemeente Drimmelen , fam Verschuren uit Wagenberg en Heemkundekring De Vlasselt hebben vandaag twee bomen geplant op een mooi stukje grond ter beschikking gesteld door de fam Verschuren. Brabants landschap en de Gemeente Drimmelen hebben een tamme kastanjeboom geplant.

De kastanjeboom wordt geplant.

Heemkundekring de Vlasselt heeft een zilverlinde aangeboden gekregen van stichting Bei als dank voor haar inzet voor de natuur zoals het onderhouden van de Eendenkooi Terheijden en het uitgeven van natuurboekjes. Dit jaar nog het insectenboek van Michel van Esch. Er ging een kokertje mee de grond in met tekst over de activiteit van deze dag.

 

De Zilverlinde wordt geplant door de vrijwilligers van Stichting Bei

Op het stukje grond was al een vogelbos geplant met fruitbomen, een voedselbos voor de vogels dus komende zomer. Het gras gaat pas na juni gemaaid worden zodat weidevogels zich daar kunnen gaan vestigen en broeden. Er hangt een steenuilenkast en er staat een hooimijtertje. Het is de bedoeling dat daar muizen onder gaan wonen die dan weer als voedsel kunnen dienen voor de steenuilen.

Stichting Bei

Lisette neemt de honeurs namens de Vlasselt waar bij afwezigheid van onze voorzitter

Het was er gezellig druk