Voor ons zitten twee vitale negentigers en wel Bets Cornelissen-Hessels ,geboren 29-08-1932 op Ewoudsdam, bijgenaamd de Kattekraam te Zevenbergschen Hoek en Harry Cornelissen , geboren 14-08-1930 te Terheijden.Harry is er één van een tweeling met zijn broer Piet. Volgens Harry was het met de geboorte niet eerlijk verdeeld, want Harry had meer pit gekregen dan zijn broer Piet, dat hij overigens niet erg heeft gevonden, zeker niet als je als boerenzoon geboren wordt. Harry zijn interesse ging,toen hij jong was niet alleen uit naar het boerenbedrijf, hij vond autorijden toentertijd nog leuker en speelde met de gedachte om het transportbedrijf van Moerenhout uit Terheijden over te nemen.Maar toen vader Cornelissen daar van hoorde,zei hij  "Daar komt niks van in "Je wordt boer samen met je broer Piet.

De boerderij aan de Hoofdstraat 48 brandde af toen harry 5 dagen oud was.Kinderen hadden met vuur gespeeld. 

Er is een nieuwe boerderij gebouwd en Harry heeft daar lange tijd met zijn broer geboerd.Zijn broer heeft na een tijd een boerderij gekocht in Friesland en Harry bleef met zijn Bets in Terheijden.

Harry en Bets hebben elkaar ontmoet op een dansavond bij Tolenaar in Zevenbergen.Zijn broer had hem getipt dat daar een heel leuk meisje kwam dansen.Bets is ook een boerendochter.Zij mocht van haar ouders een naaicursus volgen. Ze wilde graag coupeuse worden maar moest in de huishouding gaan werken bij de burgemeester in Zevenbergen, omdat daar een baby was geboren.

Haar trouwjurk en de jurken van de bruidsmeisjes heeft Bets zelf gemaakt.Toen er gezinsuitbreiding kwam heeft ze van de trouwjurk, de doopjurk en het hemeltje van de wieg gemaakt. Naast het werk op de boerderij en het huishouden heeft Bets met veel plezier veel kleren voor de kinderen gemaakt.

Harry en Bets hebben vijf kinderen, 4 jongens en een meisje ,waar ze heel trots op zijn.De jongste zoon nam de boerderij over en omdat zijn zoon,hun kleinzoon graag in Denemarken wilde gaan boeren, kochten ze een super grote boerderij in Denemarken met 700 melkkoeien.Ze zijn daar heel trots op.

 

Ze hebben een koe van 13 jaar oud,die 10.000 liter melk per jaar geeft.De koe heeft daar zelfs een lintje voor gekregen. In Denemarken liggen veel koeien op waterbedden.

Met de ruilverkaveling kwam er de mogelijkheid / noodzaak om uit het dorpscentrum te vertrekken.Het land bij hun boerderij aan de Hoofdstraat moest verdwijnen om ruimte te maken voor de bouw van de huizen in de Molenpolder. Er werd een nieuwe boerderij gebouwd in Moerdijk.Toen hun jongste zoon deze boerderij overgenomen had, gingen ze in Zevenbergschen Hoek wonen ,zo kon Harry gemakkelijk naar de boerderij en zijn zoon in Lage Zwaluwe om te helpen in zijn bouwbedrijf.

Zo zijn ze 36 jaar Terheijden uit geweest ,maar wonen er nu weer met veel plezier en vullen ze hun tijd met kaarten, rummikub, elke dag een wandelingetje en het bijhouden van de tuin.Het tuingereedschap staat stand-by.

Wat wisten Harry en Bets nog over de oorlog te vertellen ? Bets praat er liever niet over. Haar vader is in de oorlog gestorven door een granaatscherf,waardoor haar moeder er met de boerderij en kinderen alleen voor stond. Harry wist nog te vertellen dat er een bom in Terheijden was gevallen. In de Kakermaat,wat nu het Kwakerpad heet. De huizen waren verwoest en overal waren de ruiten gesprongen. Het voordeel was ,zei Harry,dat we niet naar school hoefden,omdat alle ruiten gesprongen waren.

Een uitspraak van Harry : Van hard werken lijd je niet. Als ge daar dood van zou gaan,waren wij er allang niet meer geweest.